Als je goed naar een kikoy (of: kikoi) kijkt, lijkt het op de bekende hamamdoek, maar dan met een voering van zachte badstof. In tegenstelling tot de hamam handdoek uit Turkije, vindt het kikoy strandlaken zijn oorsprong in de kuststreek van Kenia en Tanzania, waar Arabische handelslieden in de eerste eeuw na Christus een kikoy towel droegen in plaats van een warme broek. Zo kwam het kledingstuk in de havensteden van Oost-Afrika terecht en begonnen Afrikaanse mannen, en later ook vrouwen, de kikoy als rok of als omslagdoek voor de avond te gebruiken.

Meer over de kikoy

In het Swahili betekent Kikoy ‘sarong’. En ook van een sarong heeft de Oost-Afrikaanse versie van de omslagdoek of pareo iets weg. Ze zijn prachtig geweven, rechthoekig van vorm. Traditioneel wordt de stof gemaakt op een enkelvoudig weefgetouw en nog steeds worden de katoenen kikoys van PURE Kenya op ambachtelijke wijze in Kenia geproduceerd. De oude methoden gecombineerd met nieuwe, kleurechte verf maken de kikoy geweldig!

Veelzijdige kikoy badstof

De kikoy omslagdoek heeft zich ontwikkeld tot onmisbaar kledingstuk voor mannen én vrouwen, van alle leeftijden. Je kunt de kikoy op heel veel manieren dragen of gebruiken. Van een omslagdoek tot een draagriem, van tulband tot strandlaken of van (speel)kleed tot gordijn.

Over PURE Kenya

PURE Kenya selecteert de mooiste stoffen in de beste stoffenwinkels van Kenia en het merk is de enige importeur van de originele Keniaanse kikoy hamamdoeken. Ieder PURE Kenya kikoy strandlaken is voorzien van het PURE label en iedere kikoy heeft zijn eigen naam. Dit kan een woord uit het Swahili zijn, zoals Jambo (hallo), Sukari (suiker) of Uholanzi (Nederland), maar ook bijvoorbeeld een vernoeming naar een voormalige provincie van Kenia, zoals het geval bij het kikoy strandlaken Nyanza.

PURE Kenya kikoys:

  • Uniek en authentiek, lange traditie
  • Beste en mooiste stoffen uit Kenia
  • Op ambachtelijke wijze gemaakt
  • Voor mannen én vrouwen
  • Hoge kwaliteit fijn katoen, kleurvast
  • Blijvende kwaliteit, ook na veelvuldig wassen

Kikoy producten RelaxedMoodz

De collectie van PURE Kenya wordt uitgevoerd in ongeveer 30 kleuren en verschillende modellen, zoals het kikoy strandlaken met badstof in standaardmaat en de XL-maat, maar ook de soft kikoy en de kikoy zonder badstof. Of wat denk je van de kikoy baggie, een kleine strand- of handtas gemaakt van kikoy stof? Bekijk ons aanbod en word ook fan van deze fantastische doek!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »